Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ | Όμορφο δέρμα λίγες μέρες πριν το ρεβεγιόν.


ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ | Όμορφο δέρμα λίγες μέρες πριν το ρεβεγιόν.



Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς απέχει μόλις λίγες μέρες και εσύ, ασχολείσαι πυρετωδώς με τις ετοιμασίες. Τραπέζι, ψώνια, προσωπική φροντίδα κλπ. Μετά από μεγάλη έρευνα αγοράς, έχεις καταφέρει να αγοράσεις κάτι ανάλογο με την περίσταση και φυσικά, η βόλτα στα καταστήματα καλλυντικών, περιλαμβάνεται στο πακέτο. Είναι γνωστό όμως, ότι το πετυχημένο και σωστό μακιγιάζ, προϋποθέτει ένα περιποιημένο, καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Έτσι, με ελάχιστα χρήματα και, με πρώτες ύλες που έχεις σπίτι σου, σου προτείνουμε κινήσεις ματ, ώστε η λαμπερή σου εμφάνιση στο ρεβεγιόν, να είναι εγγυημένη.

Πίλινγκ
Για το πρόσωπο:
Σου προτείνουμε δυο διαφορετικά scrub, για να διαλέξεις αυτό που εσύ προτιμάς.

Με λεμόνι, αμύγδαλα, και γάλα.
  • 1/8 φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα (χρησιμοποιήστε το multi)
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού


Αναμείξτε καλά και χρησιμοποιήστε το γαλάκτωμα απλώνοντας το με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζετε καλά, με χλιαρό νερό.

Τα λεμόνια είναι καταπληκτική πηγή αντιοξειδωτικών και άλφα υδροξύ οξέα (AHAs) με αποτέλεσμα να τονώνει το δέρμα και να κάνει φυσική απολέπιση.

Με λάδι και μαύρη ζάχαρη.
Η αναλογία είναι ½ (1 μέρος λάδι και 2 μέρη μαύρη ζάχαρη).
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Απλώνετε απαλά με κυκλικές κινήσεις και ξεβγάζετε καλά με χλιαρό νερό.

Για τα χείλη:
Η τάσεις του χειμώνα, θέλουν έντονα χείλη σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπορντό και του μωβ. Είναι πολύ άσχημο όμως, όταν αρχίσει να φεύγει η μεγαλύτερη ποσότητα του κραγιόν, να φαίνονται σκασμένα και ξερά χείλη. Έτσι, μαζί με το scrub προσώπου, εφαρμόστε κι ένα scrub για βελούδινα χείλη.

Με μέλι, μαύρη ζάχαρη και έλαια.
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε άλλο αγνό φυτικό λάδι, πχ. Αμυγδαλέλαιο,  jojoba ή λάδι καρύδας)

Αναμειγνύετε τα υλικά, έως ότου γίνουν μια πλούσια, ομοιογενής πάστα. Απλώνετε μια μικρή ποσότητα στα χείλη και τα τρίβετε απαλά, για δύο λεπτά και απομακρύνετε με μια νωπή, χλιαρή πετσέτα. Τέλος, αν έχετε χρόνο, μπορείτε να το αφήστε για ακόμη δύο λεπτά.

Για το σώμα:
Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μη φροντίσουμε και το σώμα μας, αφού ο χειμώνας, το κρύο και τα χοντρά ρούχα, το ταλαιπωρούν καθημερινά. Επιπλέον, το εξώπλατο ή το στράπλες φόρεμα, αναδεικνύει το σώμα σας, αλλά και το καθαρό δέρμα παίζει εξίσου καθοριστικό ρόλο.

Με ζάχαρη, αλάτι και έλαια.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή άλλα ελαία όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού από κάθε εκχύλισμα της επιλογής σας (π.χ., πορτοκάλι, καρύδα, φράουλα και λεμόνι)
  • ¾ από κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού από κάθε εκχύλισμα που έχετε επιλέξει. Τα παραπάνω εκχυλίσματα είναι φρουτώδη, αλλά αν θες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια λουλουδιών και να συνδυάσεις έτσι, τη φροντίδα του δέρματος με την αρωματοθεραπεία. Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα φυσικό συντηρητικό που αποτρέπει τον σχηματισμό βακτηρίων στο scrub.

Μάσκα

Με βρώμη, μέλι και γάλα.
  • 2 κουταλιές πούδρα βρώμης (απλά αλέθετε στο multi βρώμη, μέχρι να γίνει σκόνη)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο έχετε στο ψυγείο, αλλά σε αντίθεση με τη διατροφή, εδώ, όσο περισσότερα τα λιπαρά τόσο το καλύτερο!)


Αναμιγνύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα απλώνετε σε καθαρή επιδερμίδα. Στη συνέχεια κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε τη για 15’.
Έπειτα, ξεβγάζετε τη με χλιαρό νερό.  Η βρώμη και η κρέμα γάλακτος κάνουν μια ήπια απολέπιση στο δέρμα, διώχνουν ρύπους και νεκρά κύτταρα και αφήνουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει.  Το μέλι προσφέρει ενυδάτωση, θρέψη και ως γνωστόν, αντιμικροβιακή δράση. Μόλις αφαιρέσετε τη μάσκα, θα νιώσετε το πρόσωπό σας  καθαρό, απαλό και λαμπερό. Ό,τι χρειάζεται  ένα δέρμα έτοιμο για ρεβεγιόν.

Τόνωση
Ροδόνερο
Αφήστε τα ακριβά μπουκαλάκια toner στην άκρη, και χρησιμοποιείστε ροδόνερο. Γνωστό από γενιά σε γενιά, το ροδόνερο είναι ένα φυτικό toner, με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτά που συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε, ενώ παράλληλα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα του εμπορίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περιοχή  κάτω απ’ τα μάτια. Για ακόμη καλύτερη δράση, καλό θα ήταν, να φυλάσσεται στο ψυγείο.
Μόλις τελειώσετε και με αυτό το βήμα, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα, αφήστε τη να απορροφηθεί και ξεκινήστε το μακιγιάζ σας.

ΤΙΡ: Στον καθημερινό σας καθαρισμό, αντί ενυδατικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο, σε μικρή ποσότητα, μιας και είναι αρκετά λιπαρό. Κατά τον βραδινό ύπνο, θα απορροφηθεί απ’ το δέρμα, και το επόμενο πρωί, το δέρμα σας θα είναι πιο ενυδατωμένο και πιο λαμπερό.

Συμβουλές από ένα top model.

Tι κάνει το πασίγνωστο μοντέλο, Natasha Poly πριν από ένα μεγάλο πάρτυ;
  • 3 με 4 ημέρες πριν το event, προσπαθεί να κοιμάται νωρίς και για 8 ώρες. Έτσι το δέρμα θα ξεκουραστεί και θα εκτελέσει πιο αποτελεσματικά, όσα πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Μειώνει την κατανάλωση καφέ, για μεγαλύτερη και καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας.
  • Σπυράκια και ατέλειες αντιμετωπίζονται, εφαρμόζοντας τοπικά tea tree oil.
  • Δυο ώρες πριν το μακιγιάζ, είναι απαραίτητη η απολέπιση, όπως επίσης και η μάσκα ενυδάτωσης. Έπειτα μια κρέμα λάμψης και τέλος μια κρέμα μια χρώμα, ώστε να δίνει ένα ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.
  • Προσέχει την κατανάλωση αλκοόλ, μιας και συντελεί στην αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου